Kies bewust voor een gelukkig leven

gelukkig zijn

Gelukkig zijn in het leven willen we allemaal. Met alle onverwachte gebeurtenissen in het leven is het soms moeilijk om een positieve gedachtegang te houden. Vooral voor diegene die liever alles in eigen handen willen hebben is dit bijna een onmogelijke opgave.

Zij die gelukkig (willen) zijn kiezen daarvoor. Ja, gelukkig zijn is uiteindelijk een keuze die je zelf moet maken. Niet 1 keer maar steeds weer. Probeer steeds weer mogelijkheden te creëren die je gelukkig maken. Hoe vaker je dit doet, hoe gelukkiger je uiteindelijk zal zijn. Hier zijn drie tips voor een gelukkiger leven.

Je blij voelen, is een bewuste geestestoestand
die je voor een groot deel zelf kan creëren! Je hebt het zelf in handen!

Leef gezond

Een gezond lichaam met een gezonde geest is een gelukkig mens. Neem regelmatig de tijd om iets te doen wat je blij maakt, verwen jezelf! Neem bv. een ontspannende douche, maak een wandeling in de zon, luister naar je favoriete muziek, aai je huisdier… Daarnaast is gezonde voeding ook van essentieel belang om je fysiek goed te voelen.

Gebruik je zintuigen om je opnieuw blij te voelen.
Ruik, smaak of voel iets waar je positieve herinneringen aan hebt.

Accepteer wie je bent

De enige persoon die verandering kan brengen in je leven ben JIJ zelf. En om die verandering te krijgen moet je het echt willen. Het accepteren van wie je bent en van jezelf houden helpt je om vooruit te komen in je leven.

Ik ben helemaal oké!

Doe iets uitdagend

Dit klinkt misschien eng, maar buiten je ‘comfort zone’ gaan is een van de belangrijkste stappen naar een gelukkig leven. Maak een lijst van je grootste vrezen en start vandaag met het overwinnen van die vrees! Bv. praten voor een groot publiek, het opstarten van je eigen zaak, solliciteren voor die droomjob, het aanspreken van die ene persoon waar je heimelijk verliefd op bent, op die hoge toren klimmen…

Ik overwin mijn vrees en ik realiseer mijn dromen!

Kan je wat professionele hulp gebruiken?
Maak een afspraak en we zoeken samen hoe ook jij gelukkig kan worden!

Magali


CreativeCoaching | Magali Bleuzé magali@creativecoaching.be +32 496 80 56 46