Individuele familieopstelling

Niet alles kan cognitief of rationeel verklaard en opgelost worden. Heb je het gevoel dat zaken onopgelost blijven? Herken je patronen in je gedrag of voel je belemmeringen in relaties of op het werk? Bots je tegen de grens van het rationele begrijpen en het toch niet kunnen oplossen? Een familieopstelling zoekt dieper. We zoeken systemisch fenomenologisch waar oorzaken zitten van patronen waar je tegenaan botst – patronen die vaak generaties lang onbewust gekopieerd werden. We maken onbewuste zaken zichtbaar waardoor je effectief getransformeerd kunnen worden.

Om je eigen opstelling zo efficiënt mogelijk te laten verlopen wil ik je vragen deze vragenlijst over je familiegeschiedenis te overlopen.
Breng deze ingevuld mee naar onze sessie.

Wat is een familieopstelling?

Een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische methodiek die mensen op de meest efficiënte manier helpt de kwaliteit van hun eigen leven én al hun relaties te verbeteren. Het schenkt je waardevolle inzichten en een nieuw, verruimd bewustzijn. 

Tijdens een opstelling kan je sterk voelen hoe innig je verbonden bent met je (voor)ouders door systemische wetmatigheden. Er ontstaat pas een mogelijkheid voor veranderingen als er werkelijk wordt gekeken wat er écht speelt en als duidelijk wordt wat de onderliggende oorspong is van problematisch gedrag, belemmeringen of overtuigingen. We geven alle emoties, waarnemingen en houdingen een stem. Vaak komt er al beweging in het systeem als zaken worden gezien en uitgesproken. Van zodra onbewuste overtuigingen, verstrikkingen en loyauteiten zijn opgelost, merk je welke positieve krachten naar jou toestromen vanuit je familiesysteem. Daardoor kan je meer ontspannen en opgelucht door het leven. Je zult jezelf dankbaar zijn dat je de oude problemen achter je hebt gelaten.

Hoe gaan we te werk? We plannen ofwel een individuele opstelling (met playmobilpopjes of in de verbeelding of met andere voorwerpen) of een opstelling met externe representanten van je familieleden. Beide technieken zijn evenwaardig, voor een groepsopstelling werk ik samen met collega’s.

Welke thema’s kan je inbrengen? Zowel emotionele als fysieke klachten kunnen ingebracht worden.

We maken het onbewuste bewust en doorbreken je patronen

Klaar om oorzaken aan te pakken?

Met heel veel liefde en zorg begeleid ik je graag doorheen dit intense proces.

Ik ben opgeleid als familie- en organisatieopsteller bij Indra Torsten-Preiss & als systemisch coach bij YourCoach.

Scroll naar boven