Ik vermoed van niet. Waarom zou je? 
Maar wat als de trein waar je op zit jou niet naar je gewenste bestemming brengt?
Weet jij eigenlijk wat jouw gewenste bestemming is?
Durf je je huidige bestemming  in vraag stellen?

Ik zie heel veel passagiers op de trein, voor zich uit starend. Ze doen hun best om het zo leuk mogelijk te maken. Ze overtuigen zichzelf dat hun reis “zo slecht nog niet is”, maar iets in hun ogen verklapt dat de vreugde, de passie en het plezier verloren zijn.
Ik geloof dat veel van die passagiers diep van binnen een beetje aan het sterven zijn. En ik geloof niet dat dat de bedoeling is.

Het is niet omdat we ooit op een trein zijn gestapt, dat we gedoemd zijn daar te blijven zitten.

“Maar zal die andere trein mij dan gelukkiger maken?” Dat is een zeer goede vraag! Ik ben ook geen fan van verandering om de verandering.

Waar het mij om gaat, is dat de meeste van die passagiers zich niet bewust zijn van al hun talenten en hun mogelijkheden. Ze denken dat ‘dit’ het is, ze zien geen andere opties. 

Daar wil ik een verschil in maken.

Ik wil namelijk niet aannemen dat we hier gewoon zijn op deze aarde om onze tijd uit te zitten en het maar zo goed mogelijk te hebben.
Nee, ik geloof dat we allemaal een zeer unieke wezens met unieke talenten zijn en dat we allemaal diep van binnen een verlangen in ons hebben om een verschil te maken.

Misschien ben jij ook wel een passagier op zo’n trein en heb jij ook momenten waarbij je stiekem denkt: ‘pppfff, moet ik nog jaren zo verder?’ 

Luister naar die gedachte in plaats van ze weg te duwen! Het is een gedachte die jou wil wakker schudden. Het is een poging van jouw diepere verlangens om jouw aandacht te krijgen.

Nee, je hoeft nog niet onmiddellijk van die trein te springen, maar je kan misschien wel beginnen met luisteren naar je gevoel en ontdekken waar het jou wil brengen. Het is mijn overtuiging dat we allemaal diep van binnen zeer goed weten dat we een enorm potentieel in ons dragen en ik geloof ook dat we pas voldoening vinden als we daarnaar durven leven.

Daarom deel ik met jullie een oefening.

Het is aan jou om een week lang te dromen. Hoe ziet jouw ideale leven eruit?
En als je eerste idee is dat je een groot huis wil en een grotere auto, prima! Maar ga verder dan dat? Wat wil jij doen? Wat zou jou gelukkig maken? Waar wil je je tijd en energie in steken? Wat wil je de wereld graag geven?

Een week lang, zonder je de vraag te stellen of het haalbaar is. Dat is niet waar het om gaat. Waar het om gaat, is dat jij de weg weer vindt naar jouw verlangens. Want als ze niet zichtbaar zijn voor jou, hoe kan je er dan ooit naar leven?

Toch graag een sparringpartner om er achter te komen wie je écht bent, waar je naar verlangt en wat je nodig hebt om dat te bereiken?

Laten we elkaar beter leren kennen en boek je gratis online kennismakingsgesprek.

Warme groet,
Magali Bleuzé
Challenger & performance coach
Let’s connect via LinkedIn!

Scroll naar boven