Stress- en burn-out coaching


Stress- en burn-out coaching

Een burn-out is het begin van een reset van je lijf, geest en ziel, de start van een nieuw begin. Gebruik deze om eens heel goed naar je innerlijke stem te luisteren. En zie het als een KANS, als een nieuwe richting. Welke richting kies jij?

Wat is een burn-out?
Een burn-out treedt op wanneer je té lang de stress- en vermoeidheidssignalen van je lichaam hebt genegeerd.
Chronische stress heeft zóveel van je lichaam gevergd dat je volledig ‘opgebrand’ bent. Je energiepeil heeft het nulpunt bereikt, je reserves zijn uitgeput. Je lichaam verplicht je letterlijk om rust te nemen. Kenmerkend is een verminderde of zelfs ontbrekende connectie met je lichaam en je emoties. Je leeft als het ware enkel nog in je hoofd.
De wetgever heeft stress en burn-out erkend als psycho-sociaal risico waardoor werkgevers verplicht zijn aan preventie te doen. Hierdoor is het taboe rond burn-out doorbroken. Een hart onder de riem voor de vele mensen die dagelijks met onbegrip kampen omdat hun omgeving, werkgever en collega’s niet begrijpen waarom ze thuis in ziekteverlof zijn. Het stereotype beeld dat de zwaksten door burn-out getroffen worden, klopt niet. Meestal zijn het de meest geëngageerde gedreven werknemers die vanuit een té groot verantwoordelijkheidsgevoel hun grenzen overschrijden. Anderzijds is een burn-out niet altijd enkel te wijten aan het werk. Meestal is het een samenloop van privé-omstandigheden, werkomstandigheden en individuele gedragspatronen.

Stress Coach Oudenaarde Creative Coaching

Is stress- en burn-out coaching iets voor mij?
Stress- en burn-outcoaching is iets voor jou als jij
✓ burn-out wil voorkomen, wil oplossen of als je terug wil integreren in een job
✓ fysieke stress-symptomen vertoont en daar van af wil (nek- en rugpijn, hoofdpijn, maagklachten, darmproblemen, haaruitval…)
✓ korte metten wil maken met mentale en emotionele stress-symptomen (concentratieproblemen, opgejaagd gevoel, piekeren, slaapproblemen, prikkelbaarheid, algemene vermoeidheid…)
✓ het gevoel hebt geleefd te worden
✓ je hoogsensitiviteit wil inzetten als talent
✓ last hebt van angsten of je niet goed in je vel voelt
✓ je energie-huishouding terug in balans wil hebben
✓ jezelf beter wil leren kennen & je eigen potentieel wil realiseren

Welke resultaten mag je verwachten?
Afhankelijk van jouw specifieke coaching vraag kan je verschillende resultaten verwachten. 
Allemaal hebben ze op de ene of andere manier te maken met stress en burn-out voorkomen, (h)erkennen en aanpakken.

✓ inzicht in de oorzaken van jouw chronische stress, energieverlies of burn-out, waardoor je je minder machteloos voelt en actie kan ondernemen
✓ herkennen van fysieke stress-signalen zodat je tijdig kan ingrijpen en je je lichaam niet meer uitput
✓ je kent en respecteeert je eigen grenzen
✓ grotere weerbaarheid
✓ je ‘voelt’ terug
✓ vermijden en optimaliseren van ziekmakende patronen bv. relativeren, grenzen bewaken, ‘nee’-zeggen, time-management, perfectionisme, iedereen ten dienste staan, delegeren, omgaan met conflicten, bewust keuzes maken en ‘geweldloos’ communiceren, assertiviteit…
✓ je hoogsensitiviteit aanwenden als talent
✓ genieten en herwaarderen van de dingen in het leven die er écht toe doen
✓ kennis van je energie of rust-gevers en je energie-lekken (personen, plaatsen, activiteiten, situaties, voeding, levensstijlgewoontes…)
✓ kies zelf in hoeverre je mee doet aan de ‘rat race’
✓ een gezonde conditie (slapen, voeding, ontspannen…)
✓ je klachten zijn sterk afgenomen of weg
✓ je kan je gedachten sturen en je gaat met een positievere ingesteldheid door het leven (wat een impact heeft ook op je loopbaan!)
✓ goesting om te re-integreren op de arbeidsmarkt
✓ zelfinzicht om met zelfvertrouwen voluit met je 5 zintuigen te genieten van je leven
✓ je leeft in het NU!

Hoe gaan we te werk?
Na het intake gesprek starten we afhankelijk van de situatie waarin jij je bevindt, met 1 van onderstaande programma’s. Beide programma’s bevatten een combinatie van verschillende begeleidingsvormen die zowel je bewuste als onbewuste brein aanspreken: NLP-technieken, logische niveau’s, systeemdenken, waarden-leer, traumawerk, creatieve therapie, ontspanningsoefeningen, lichaamswerk… Als professioneel geschoolde coach én vooral als burn-out ervaringsdeskundige weet ik héél goed wat werkt én wat niet werkt. Jij hoeft dus geen kostbare tijd te verliezen met oplossingen die niet werken! Ik werk ook grondig, het probleem zit vaak niet waar je zelf denkt. We gaan op zoek naar het échte probleem om een blijvend resultaat te garanderen. Want ik wil dat ook jij gelukkig bent! 

In het burn-out herstel programma werken we samen met de huisarts en andere disciplines om een holistische aanpak te garanderen. Omdat we weten hoe belangrijk de steun van een naaste is in het herstel, wordt bij voorkeur ook de partner betrokken.

Burn-out preventie programma

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt? Belemmeren je stress-symptomen je om ten volle van je leven te genieten? Of wil je jezelf beter leren kennen en je eigen potentieel realiseren?
Dit programma bezorgt je terug balans en verhoogt je veerkracht, zodat jij de regie over je eigen leven behoudt.

Burn-out herstel programma

Het burn-out herstel-programma is zowel gericht op fysiek als mentaal-emotioneel herstel & groei. Uit ervaring weet ik immers dat alleen een holistische aanpak werkt om te herstellen van een burn-out! 
Het traject zorgt er daadwerkelijk voor dat jij in staat bent om te veranderen. En dat is altijd in positieve zin.

"The one who falls and gets up is so much stronger than the one who never fell"